Klik hier voor de webversie.
NIEUWSBRIEF 2017/12
-  Overeenkomsten 2018
Offertechecker
Zinnige zorg
Orthodontie
Zorgaanbiedersloket
Continuering overeenkomsten in 2018
VGZ hecht aan een zekere mate van voorspelbaarheid, voor u als ondernemer geldt waarschijnlijk hetzelfde. Daarom kiest VGZ voor een continuering van de zorgovereenkomsten Implantologie, Tandprothetische zorg, en Tandprothetische zorg op implantaten. Deze overeenkomsten lopen in 2018 ongewijzigd door. Voor de reguliere tandheelkundige zorg, mondhygiëne en orthodontie worden in 2018 geen overeenkomsten gesloten.
Krijgt u vragen van uw patiënten over de (aanvullende) zorgverzekering?
Verzekerden vragen zich aan het einde van het jaar af welke wijzigingen in hun verzekeringen zitten voor het nieuwe jaar. Zo ook wat betreft de tandartsverzekeringen. Hieronder vindt u de belangrijkste zaken over de tandheelkundige verzekeringen van VGZ.
 
In 2018 blijft de premie voor de aanvullende verzekeringen ongewijzigd. De tandheelkundige verzekeringen van VGZ kennen een budget, met onze offertechecker kunnen verzekerden op basis van uw offerte precies berekenen hoeveel ze uit hun aanvullende verzekering vergoed krijgen. Daarnaast is de selectie op de verzekering “Tand Beter” afgeschaft.
 
De wensen voor een aanvullende tandverzekering zijn onder andere afhankelijk van de behoefte aan mondzorg. Is uw patiënt edentaat geworden? Verwijs uw patiënt naar onze klantenservice. Onze klantadviseurs adviseren graag het best passende pakket in deze nieuwe situatie.
Met hart voor zinnige zorg
Kent u een methode, techniek, handelswijze, procedure, samenwerking of technologische ontwikkeling die kan bijdragen aan zinnige zorg? Heeft u een good practice voor de zorg waarbij betaalbaarheid en kwaliteit hand in hand gaan en die klaar is om gelanceerd te worden? Een innovatie waar de flair, het plezier en het lef van afspat? Laat het ons weten! Wij zijn op zoek naar:
  • Initiatieven die doelmatigheid in de zorg stimuleren;
  • Waarvan het positieve resultaat al meetbaar bewezen is;
  • Die ook op andere plekken (geschaald) toepasbaar zijn;
  • En waarvoor u een ambassadeursrol kunt en wilt vervullen.
Neem contact op met zorginkoop.tandheelkunde@vgz.nl en bespreek uw good practice. Wellicht wordt uw good practice wel genomineerd voor onze jaarlijkse Zinnige Zorg Awards.
Orthodontie gestart? Gebruik alleen F-codes

Als een verzekerde met een orthodontische behandeling gestart is mogen een periodieke controle en gebitsreiniging in het kader van een orthodontische behandeling niet apart in rekening gebracht worden. Deze activiteiten zijn namelijk onderdeel van de prestaties orthodontie. Dit staat in de Tariefsbeschikking Orthodontische Zorg (pagina 11) van de Nza. Uit materiële controle is gebleken dat de volgende prestaties in combinatie met een orthodontische behandeling veelal onterecht gedeclareerd worden: C22, C28, M03, M10 en M20.

Wees alert op het correct declareren zodat u niet geconfronteerd wordt met ingrijpende achterafcontroles. Binnenkort controleert ons systeem waar mogelijk vooraf op deze combinaties.

Zorgaanbiedersloket Mondzorg

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met het Zorgaanbiedersloket Mondzorg via
040 - 297 58 46. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.